Salmó a la mantega de llimona i herbes fresques a l’estil suec

                

Habitualment, m’agrada publicar receptes d’una certa elaboració, i m’agrada també d’acompanyar aquestes receptes amb algunes explicacions, que aprofiten sempre per posar un poc en context la recepta en qüestió.

Aquesta recepta, però, serà breu, perquè tampoc necessita molta explicació, i perquè ja hem parlat en alguna altra ocasió del salmó, com en la recepta per a elaborar un fabulós salmó marinat a casa

A més, tots anem curts de temps, i no sempre disposem del temps que voldríem per llegir receptes llargues.

Així doncs, mans a l’obra.


Recepta de salmó a la mantega de llimona i herbes fresques

Temps de preparació: 10'

Temps de cocció: 30'

Comensals: 4


Ingredients:

  • 4 lloms de salmó

  • 60 g mantega

  • 8 patates de guarnició

  • 1/2 llimona

  • anet fresc

  • cibulet

  • pebre negre

  • sal


(cc: cullerada de cafè; cs: cullerada sopera)

Passes a seguir:
1 En primer lloc, prepareu la mantega a la llimona, batent la mantega tèbia amb el suc de la mitja llimona, i posant-hi també algunes peles de la pell.

2 Peleu les patates i partiu-les en dos (sempre i quan siguen patates petites o de guarnició). Les courem amb aigua salada uns 20-25 minuts, i després les escorrerem i guardarem tapades.

3 A continuació, en una paella antiadherent, hi posarem una mica de mantega i hi col·locarem els lloms amb la pell cara amunt. Tapeu i deixeu coure uns 10-15 minuts a foc suau.

4 Mentre els lloms de salmó es van fent, barrejarem les patates calentes amb la mantega a la llimona, i hi espolsarem les herbes fresques finament tallades.

5 Serviu un llom de salmó amb una mica de les herbes pel damunt, i acompanyeu amb les patates. Si no és que us agrada el menjar àcid, no hi poseu més suc que el de mitja llimona.

Si voleu fer la recepta al forn, poseu els lloms de salmó en un recipient adient, salpebreu i afegiu-hi un raig d’oli d’oliva, i coeu al forn durant uns 15 minuts.


Comentaris