Crostata de figues, formatge de cabra i mel

     

Si us agraden les figues, aquesta recepta de la gastronomia italiana no us deixarà indiferents. La mescla d'aquest dolç fruit, amb el sabor àcid del formatge de cabra, i amb la textura sedosa de la mel, es converteix en una exquisidesa per al paladar.

Si us agrada trescar muntanyes, haureu observat com de salvatge n'és la figuera, que a tot arreu creix i, malgrat les pitjors condicions, crea una ombra amable i acollidora sota el seu empar. En canvi, i malgrat les adversitats, ens regala el seu millor somriure amb uns fruits dolços com la mel. No és una meravella de la Natura?

Serà per això que m'agrada tant!


Recepta de crostata de figues, formatge de cabra i mel 

Temps de preparació: 10'

Temps de cocció: 25'


Ingredients:

  • 250 g farina

  • 110 g mantega

  • 300 g figues

  • 100 g formatge de cabra

  • mel

  • sal


(cc: cullerada de cafè; cs: cullerada sopera)

Passes a seguir:


1 En primer lloc, prepararem la massa, mesclant en un bol la farina amb la mantega, freda i tallada en daus. Salarem i hi anirem abocant l'aigua poc a poc, tot barrejant els ingredients, fins que la massa ja no s'enganxarà als dits. Taparem amb un drap de cuina i deixarem reposar uns 10 minuts dins la nevera.

2 Aprofitarem aquests 10 minuts per preparar les figues, ben netes i tallades a quarts, o en parts més petites, i també el formatge de cabra, que el deixarem preparat en rodanxes fines.

3 Passats els 10 minuts, estendrem la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada, amb cura de no trencar-la, i li donarem una forma rodona, d'un gruix com d'una quiche, no pas tan fina com una pizza. En aquest moment, posarem en marxa el forn a 180 ºC.

4 Per muntar la crostata, començarem posant-hi el formatge de cabra, des del centre cap a les vores, sempre deixant un marge generós de 2 o 3 centímetres, que després ens servirà per tancar la crostata.

5 Després del formatge hi col·locarem les figues, també del centre cap a fora i, finalment, tancarem la crostata aixecant la vora sobrant i recollint-la cap al centre, com a la foto.

6 Una vegada tindrem la crostata muntada, l'enfornarem a 180 ºC per un temps d'uns 25 minuts aproximadament.

7 Finalment, tot just abans de servir regarem la crostata amb unes cullerades generoses de mel.


Comentaris